אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

האם ישראל תכנס לסגר נוסף? פיתוח חדש של שנעשה במרכז האקדמי לב, מציג מודל חיזוי בעל דיוק מירבי שפורסם לאחרונה בעיתונות מחקרית בינלאומית. "אין ספק כי באמצעות ניבוי של היקף התחלואה והתמותה הצפויים ניתן לנקוט בצעדים ממוקדים בכדי לבלום את העלייה בתחלואה".

האם שנת הלימודים הקרובה צפויה להיפתח בראשון לספטמבר? או שמא אנחנו בדרך לסגר נוסף? כיצד יראו החגים? שבועות ספורים בלבד לקראת פתיחת שנת הלימודים, ועדין אין החלטות ממשלה ברורות שמאפשרות היערכות לקראת השנה הקרבה. העלייה המדאיגה במספר החולים, לצד החשש מהצפתן של מחלקות הקורונה בבתי החולים משאירות סימני שאלה רבים. למרבה ההפתעה, הקורונה לא כאן מאתמול, ובאמצעות שיטות מחקר שונות ניתן  לנבא את המצב מבחינת התחלואה ולקבל החלטות בהתאם.

במרכז האקדמי לב פותח לאחרונה מודל אלגוריתמי החוזה מגמות תחלואה בקורונה. המודל נוסה במספר מקומות  ומפליא ברמת הדיוק שלו, זאת בהשוואה למודלים הקיימים למשל בישראל המבוססים על סטטיסטיקה והערכות. הפיתוח פורסם בשני מגזינים מדעיים ובהשוואה למודלים לחיזוי הנפוצים "ההחלטות בעניין ההגבלות מתבססות בעיקר על סטטיסטיקות והערכות. מדובר באומדן בלבד ולא בחישוב מדויק", מסביר ד"ר אופיר נווה, חוקר ומרצה בחוג למדעי המחשב במרכז האקדמי לב, העומד בראש המחקר. "היו תחזיות על תמותה גבוהה בישראל מהנגיף, אך המצב בפועל שונה לגמרי. אין ספק, כי התבססות על מודל מתמטי מדויק עשוי לסייע לקבל החלטות מושכלות ואני קורא לממשלה לאמץ את המודל."

"מדובר במשוואה מתמטית שנועדה לנבא את הקף התחלואה, כמות החולים במצב קשה והקף התמותה"
מוסיפים ישראל הרב-טוב ועוזיאל שמש, סטודנטים בשנה ד' בתכנית המצטיינים בחוג למדעי המחשב שהשתתפו בפיתוח. "מה שנדרש זה להציב במשוואה שבנינו את כלל הנתונים והמשתנים הרלוונטיים לגבי עיר מסוימת או מדינה, ובאמצעותם ניתן לקבל תחזית לגבי היקף התחלואה הצפוי בעוד פרק זמן."

האזינו לראיון עם ד"ר אופיר נווה בכאן 11

 

שיתוף ברשתות חברתיות: