אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
ג'יל דנלופ, שרת המכללות והאוניברסיטאות של פרובינציית אונטריו שבקנדה, ביקרה השבוע לראשונה בישראל. בתוך כך הגיעה לקמפוס לב ונפגשה עם נשיא המרכז האקדמי לב פרופ' חיים סוקניק, הרקטור פרופ' דן בוכניק, סגן הנשיא דני פוגל, חבר מועצת המנהלים של אגודת ידידי המרכז בקנדה לארי זייפמן ואישים נוספים מקרב ההנהלה. מספר סטודנטים קנדים הלומדים בתוכנית הבינלאומית של המרכז באנגלית, התלוו גם הם לביקור.
השרה נפגשה עם חברי סגל אקדמי במרכז, העורכים מחקר חדשני בשיתוף עם עמיתים קנדים, שסקרו בפניה את מחקריהם. ד"ר יהושע סוקול מהמחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הציג את שיתופי הפעולה בינו לבין עמיתיו במעבדות הגרעין הקנדיות ובאוניברסיטת McMaster. כמו כן, נחשפה לפעילותו והישגיו של בית הספר לסיעוד על שם סלמה ג'לינק, המדורג בראש בתי הספר לסיעוד בארץ. בשיחה שערכה עם סגן הנשיא דני פוגל, דנו השנים בתפקידה המשמעותי של מערכת ההשכלה הגבוהה בסיוע לפתרון המחסור בכוח אדם הקיים בתחום הסיעוד, הן בישראל והן באונטריו.
דנלופ נחשפה לפעילותו והתמחותו של המרכז בשילוב והעצמת נשים, מגזרים ואוכלוסיות שונות, דוגמת חרדים ויוצאי אתיופיה. הסיור הסתיים בביקור במעבדת האלקטרו-אופטיקה המתקדמת ובמרכז היזמות "לב-טק".
"שמחתי לבקר במרכז האקדמי לב וללמוד כיצד המוסד מקדם לפני הכל את הצלחת הסטודנטים, המחקר, החדשנות והיזמות", אמרה השרה. "ממש כמו ישראל, גם אונטריו מחויבת לתמיכה במחקר פורץ דרך ומובילה במצוינות מחקרית. חיזוק הקשרים הגלובליים עם שותפי חדשנות ותיקים, דוגמת המרכז האקדמי לב, ידרבן קידום רעיונות ושותפויות חדשים שייטיבו הן עם ישראל והן עם אונטריו, במשך שנים רבות".
"היה לנו העונג והזכות לארח את השרה דנלופ ולהציג בפניה את הדרכים הרבות בהן אנו מכשירים ומעצימים את הסטודנטים שלנו", סיכם סגן הנשיא דניאל פוגל. "נמשיך לקדם בשמחה שיתופי פעולה נוספים בין המרכז האקדמי לב למוסדות קנדיים".
"היחסים הדיפלומטיים בין קנדה לישראל קיימים מאז קום המדינה", ציין לארי זייפמן חבר מועצת המנהלים של אגודת ידידי המרכז האקדמי לב בקנדה. "קידום קשרי חינוך, פוליטיקה ועסקים הוא חיוני לטובת שתי המדינות. אני מודה למהלכים של ממשלת אונטריו ושל המרכז האקדמי לב לקידום תחומים אלה".