עולם התקשורת משתנה מדי יום בקצב שלא ראינו כמותו אי פעם. חברות צעירות כגון Zoom, Google, Amazon ו‑Microsoft החליפו את חברות התקשורת הוותיקות כמו Bell, Nortel ו-Ericsson. מרכזי נתונים (Data Centers) החליפו מרכזי מיתוג של טלפוניה, ושירותי ענן מחליפים ציודים ייעודים שמשתמשים היו קונים לעצמם. טכנולוגיות האופטיקה רצות קדימה לספק מהירויות של מאות גיגביט, והרשתות עצמן עוברות תהליכי וירטואליזציה ומאמצות טכנולוגיות הנדסת תוכנה. המכשירים המיוצרים היום בעולם מקושרים או יהיו מקושרים בטכנולוגיות ה-Internet, Software Defined Networks, 5G או ה-Internet of Things. מערכות מתוקשבות הפכו ללב עולם התעשייה, העסקים, הבידור והקשרים האישיים.
לימודי תואר שני בהנדסת תקשורת מחשבים מאפשרים הן למהנדסים שזה עתה סיימו תואר ראשון והן למהנדסים בעלי ניסיון בתחום, לשפר את ידיעותיהם, להכיר עקרונות התקשורת ומכלול טכנולוגיות התקשורת של היום ולרכוש את הכלים הנדרשים והמטודולוגיות החשובות לניהול ותכנון מערכות תקשורת מחשבים.
תכנית הלימודים גם מספקת הכרת טכנולוגיות נלוות לתקשורת מחשבים כגון אבטחת מידע, סייבר, מדע הנתונים, וידע מתקדם בהנדסת תוכנה או בהנדסת אלקטרוניקה. ידע בתחומים האלו יאפשר לבוגרים להגדיר, לתכנן, לנתח, לפתח, ליישם, לבחון ולנהל פיתוח או מחקר של מערכות ורשתות תקשורת מחשבים.
במסגרת התואר מוצעים 2 מסלולי התמחות: התמחות בהנדסת תוכנה והתמחות בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה
הקורסים מועברים על ידי מרצים מהאקדמיה ומהתעשייה ומקנים לסטודנט ידע נרחב על מערכות ורשתות מחשבים החדישות ביותר. בתכנית, הסטודנטים לומדים על טכנולוגיות ושיטות ניהול של מערכות אלו, שיטות אבטחת הרשת, וכן לשכלל מערכות תקשורת. רשימת הקורסים
התעשייה בארץ ובעולם זקוקה למהנדסים בכירים, ראשי צוותים ומנהלי פרויקטים בעלי ידע תיאורטי ומעשי ברמה גבוה ביותר כאשר עולם התקשורת משתנה בכוונים שאי אפשר לצפות מראש.
בוגרי התוכנית יוכלו למלא תפקידים בכירים בתחום ויוכלו למלא תפקידי מפתח ולתכנן ולבצע פרויקטים במגוון תחומי הנדסת תקשורת מחשבים.
*טעון אישור הסמכה מהמל"ג