אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
את הכנס במרכז האקדמי לב בירושלים פתח הרב בזק שעמד על החשיבות העצומה שמייחסת התורה לקשר שבין האדם לביתו כפי שבא לידי ביטוי במצוות 'נקי יהיה לביתו'.
במרכז הכנס עמד פאנל בהנחיית עו"ד יואל בריס, היועץ המשפטי של משרד האוצר לשעבר, ובו השתתפו: הרב י. צ. רימון , ראש בתי המדרש במרכז האקדמי לב, ד“ר מיכאל שראל, ראש פורום קהלת לכלכלה, עו“ד שרית דנה, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר, עו“ד אלעזר במברגר, היועץ המשפטי של משרד הבנוי והשיכון, והרב עידו רכניץ מנהל המחקר במכון משפטי ארץ.
הרב רימון פתח במקורות הלכתיים שמהם עולה כי הדיור הוא אחד הצרכים הבסיסיים שיש לדאוג להם, אך עם זאת הדגיש כי אין חובה לתת דירה בבעלות דווקא, ובוודאי לא כזו שתעבור גם ליורשים. עו"ד דנה מתחה ביקורת על כך שהממשלה ועולם המשפט חומקים מקבלת החלטה עקרונית בנושא המשמעות של זכויות האדם בתחום הדיור. ד"ר מיכאל שראל טען כי הממשלה אינה צריכה להתערב בתחום הדיור, וכי יציקת משמעות יתר לזכויות חברתיות פוגעת ביכולת המשילות ומהווה גם פטרונות יתר. לעומתו, טען הרב עידו רכניץ כי זכותו של נותן הצדקה לתת את הצדקה לפי הבנתו, ובמיוחד שלא תמיד ניתן לסמוך על הנזקקים שיכלכלו את מעשיהם בתבונה. עו"ד במברגר מצידו, הציג נתונים אודות הסיוע של המדינה בתחום הדיור וקבע כי במידה רבה ההגדרה מיהו עני הזכאי לסיוע, נקבעת בהתאם להיקף התקציב ולא להיפך.
בחלקו השני של הכנס הציג הרב אישון דילמות הלכתיות בנושא לקיחת משכנתא נושאת ריבית ופתרונות אפשריים. לסיום, מר שגיא בלשה, מנכ"ל 'עוגן', מר דוד בנג'ו מנכ"ל 'עוגן לבית' והרב עמיצור אריאל, מייסד 'אחים לבית' הציגו פתרונות מעשיים ואפשריים לליווי יעיל ומועיל של זוגות צעירים שמאפשר להם לרכוש דירה.