אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
ההאקתון הרביעי לנשים במרכז האקדמי לב שהופק על ידי מרכז היזמות "לב-טק" נערך בשבוע שעבר בימים רביעי עד שישי. במשך 45 שעות סטודנטיות להנדסת תוכנה, מדעי המחשב, אלקטרוניקה, מנהל עסקים והנדסת תעשייה וניהול מהקמפוסים השונים התמודדו עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים, שהציבו בפניהם החברות הגדולות במשק, כגון: אינטל, אמדוקס, מכון צומת, ipipe, סינמדיה, רפאל ועוד.
באירוע הגמר החגיגי בסיומו של ההאקתון הציגו הסטודנטיות את הפיתוחים הטכנולוגיים עליהן עמלו, בפני הרכב שופטים שמנה גורמים שונים מתעשיית ההייטק.
בפרס הראשון זכו הסטודנטיות מקבוצת "חיים בטוח" שנענו לאתגר של חברת "רפאל". אחת הסטודנטיות הזוכות, הללי אלקלעי שנה ג' במדעי המחשב מציינת: "התחברנו מאוד נושא הזה שכן מי לא מכיר ברמה האישית קשישים שחיים לבד. החשש כיצד יזעקו לעזרה אם הם נופלים בבית מטריד גם אותם וגם המשפחה שלהם. אני שמחה שהצלחנו לעמוד ביעד ולזכות במקום הראשון. זו הייתה עבודת צוות מסביב לשעון שנמשכה במשך יומיים ברצף."
במקום השני בהאקתון זכתה קבוצת סטודנטיות אשר נענתה לאתגר של חברת אינטל לפתרון מצוקת החנייה בישראל. הפיתוח הטכנולוגי בשם sparkle, מבצע ניתוח תמונות ממצלמות ומזהה את מקומות החנייה הפנויים, בנוסף הפתרון מוצא דרך לנצל את המקומות הלא תפוסים למען רווח של בעלי החניונים דרך פרסונות.
במקום השלישי זכה מיזם בשם "signal for help", אשר מטרתו לעזור במצב בו נשים נמצאות במצוקה ואינן יכולות לדווח על כך. איך זה עובד? האישה תסמן בידה סימון מצוקה של קפיצת יד שהתפרסם לאחרונה לעבר מצלמת רחוב כלשהי. האלגוריתם יזהה את תנועת היד וישדר קריאה לעזרה לרשויות.
החיבור בין הצרכים העולים מהתעשייה לבין הסטודנטים נעשים במרכז היזמות לב-טק של המרכז האקדמי לב. "לא פחות מ-140 נשים צעירות דתיות הסתערו על עולם היזמות וההייטק ובזמן מוקצב של 45 שעות פיתחו תוצרים טכנולוגים מדהימים," אומר ערן יומטוביאן, מנהל לב-טק. לאחר ההאקתון הסטודנטיות יכנסו לתכנית האצה על מנת שהתוצר יכנס ממש לתעשייה. בכך הסטודנטיות יזכו להתנסות אמיתית בצרכי השוק".
"אנחנו במרכז האקדמי לב ממשיכים לחבר בין האקדמיה לתעשייה, ובתוך כך מחברים בהצלחה בין נשים לעולמות ההייטק, הטכנולוגיה והיזמות," מסכמת בסיפוק אתי שטרן, ראש קמפוס טל לנשים . "כך אנו מצמצמים את הפער המגדרי בתעסוקה במקצועות אלו".