אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
אירוע האולימפיזיקה המסורתי של התיכונים הדתיים נערך בסוף שבוע זה, השנה השביעית במרכז האקדמי לב בירושלים. כמאתיים תלמידי כיתות י"א וי"ב מישיבות תיכוניות, אולפנות ומתיכונים דתיים ברחבי הארץ, הלומדים במגמת 5 יח"ל בפיזיקה ביצעו בחינות ברמה אוניברסיטאית.
האולימפיזיקה נערכת על ידי המרכז האקדמי לב בשיתוף מנהל החינוך הדתי במשרד החינוך ומוזיאון המדע בירושלים. התלמידים סיירו בתערוכות בהם הוצגו בפניהם מייצגים שונים, בהם פיתוחים באמצעות נורות לד, שימושים של מצלמות טרמיות. הרצאות בנושאים שונים בפיזיקה ניתנו מד"ר אמיר בן שלום ויוסי אנטקוליץ ממוזיאון המדע. ד"ר שמעון לרנר מהמחלקה לאלקטרואופטיקה דיבר על חיפוש אחר חיים ביקום. הרב יונתן אורן הרצה בנושא אפקט הצופה בפיזיקה ובתורת ישראל.
במקום הראשון בבחינה שנערכה בקמפוס לב לגברים, זכה דניאל מרקוביץ מבית ספר 'תמר אריאל' בנתניה. במקום הראשון שנערך בקמפוס טל לבנות זכתה שירה קליין, מאולפנת צביה במעלה אדומים. לזוכים בשלושת המקומות הראשונים הוענקה מלגת לימודים במרכז האקדמי לב מאת נשיא המוסד פרופ' חיים סוקניק והרקטור פרופ' קנת הוכברג.
גב' אתי אורלב, סגנית ראש מנהל החינוך הדתי במשרד החינוך: "לימודי הפיזיקה פותחים צהר של היכרות עם רובדים ייחודיים של הבריאה. טיפוח זהותם ותפיסת עולמם של התלמידים נעשה לא רק מתוך הכרת המורשת היהודית כי אם גם מתוך לימודי מדעים, מתוך ראיה והבנה שהם משלימים זה את זה. בהתאם לכך אני רואה חשיבות רבה באולימפיזיקה המתקיימת מדי שנה במוסד אקדמי המשלב לימודיים אקדמיים ברמה גבוהה ולימודי קודש באווירה בית מדרשית."
ד"ר יבגני פרישמן מהמחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה במרכז האקדמי לב ומארגן האולימפיזיקה: "פעולות פשוטות דוגמת הדלקת נורת תאורה או הפעלת מנוע של רכב, הן פעולות המתבצעות עפ"י חוקים פיזיקאליים. גם הטלפון הסלולרי שכל אחד ואחד מחזיק ביד גדוש בטכנולוגיה המבוססת על פיסיקה, הנוגעת בכל תחומי החיים שלנו. יש לטפח את הנוער לאהוב את המקצוע הזה כדי להעמיד כמה שיותר מומחים על מנת שבעתיד ייקחו לידיהם את המושכות בתחומי המחקר והפיתוח, דבר אלמנטרי לחוסנה של מדינת ישראל."
ראש קמפוס טל של המרכז האקדמי לב אתי שטרן ומארגנת האולמפיזיקה: "פיזיקה לא נתפסת כמקצוע נשי, לכן יש משהו מרגש לראות הרבה בנות שמפגינות ידע רב בתחום. אנחנו במרכז האקדמי לב מעודדים נשים לעסוק במקצועות הטכנולוגיים ועל פי נתוני המל"ג 18% מכלל הסטודנטיות הלומדות מדעי המחשב לומדות כאן."
סגנית ראש עיריית ירושלים חגית משה ברכה את הנבחנים הצעירים: "מוסדות אקדמיים נוטים להתעסק בתוך עצמם אבל פה המוסד פותח את שעריו לקהל צעיר מתוך מטרה לעודד את לימודי המדעים בקרב בני נוער. בעיריית ירושלים גאים במרכז האקדמי לב שהוא מוסד אקדמי ותורני מצטיין. טיפוח המדעים בקרב הדור הצעיר חיוני להמשך פיתוחה של העיר ירושלים והמדינה."
נשיא המרכז האקדמי לב, פרופ' חיים סוקניק: "בילדותי למדתי בבית ספר יסודי במיאמי, שנתן דגש חזק על לימודי התורה והמדעים. הערכים והידע שקיבלתי בתחומים אלו נתנו לי את הבסיס וההשראה להמשך חיי. בין התורה לטכנולוגיה ישנו ממשק חשוב מאוד וזה היסוד להקמת המוסד הזה לפני חמישים שנה על ידי פרופ' זאב לב, שהיה תלמיד חכם שקיבל הסמכות מגדולי דור על כתביו והיה גם חתן פרס ישראל בפיסיקה."
ראש בתי המדרש במרכז האקדמי לב, הרב יוסף צבי רימון: "פרשת יתרו היא פרשה של פיסיקה הרי כתוב כל העם רואים את הקולות. והודות למדע והטכנולוגיה ניתן לראות קולות ולרשום אותם למשל לכדי תמונת אולטרסאונד. למציאות יש רובד נוסף הנסתר מהעין וצריך לחקור אותו ולחשוף עולמות שלמים שברא הקב"ה כי בהכל נמצא רוח השם. אנחנו רוצים שתגיעו לרמות הכי גבוהות בפיסיקה. רואים את הקולות משמעותו גם לדעת את קול ה' המניע כל דבר בעולם. מתוך ראיית הקולות נוכל לקדש שם שמים ולחקור את עולמו של הקב''ה מתוך קדושה וטהרה."
סא"ל ב' בוגר המרכז האקדמי לב בירך את התלמידים ואמר: "אתם בתקופה של בחירות עם השלכות משמעותיות למדינה. אלו לא בחירות פוליטיות אלא בחירות פרטיות בחיים שלכם והיא הבחירה במקצוע. מקצועות הפיסיקה מוסיפים דעת ואמונה והבנה של מה רבו מעשיך השם ותורמים לפיתוח העולם."