אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
בטקס שהתקיים השבוע הוענקו תארים בסיעוד ל-54 סטודנטיות במחזור הרביעי של התכנית המשותפת למרכז האקדמי לב ובית הספר לסיעוד שערי צדק. בטקס השתתפו הבוגרות הטריות, בני משפחותיהן וסגל המרכז האקדמי לב ושערי צדק. במבחן הממשלתי של מנהל הסיעוד נרשמו 100% מעבראחריו התחילו הבוגרות לעבוד במגוון תפקידים במערכת הבריאות.
מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק פרופ' עופר מרין, סקר את התפתחותו של שערי צדק בשנת ב 120 להקמתו שתחול השנה וסיפר על תרומתם הייחודית של עובדי הסיעוד לסביבת העבודה. "לצד מקצועיות גבוהה בית החולים מאופיין גם באווירה של חסד ונתינה, הן כלפי המטופלים והן בין העובדים עצמם. בפועל מי שמוביל זאת אלו האחיות והאחים לצד צוותי הרפואה, הלוגיסטיקה ופרא רפואי שמקנים למוסד זה את ייחודיותו."
"השנתיים האחרונות היו עבורכן טבילת אש ומאז פרוץ המגפה הוכחתן עד כמה סיעוד הינו מקצוע של נתינה", הדגיש נשיא המרכז האקדמי לב פרופ' חיים סוקניק. "לצד טיפול רפואי, הענקתן סיוע נפשי ואוזן קשבת לכל מי שנזקק לכך. אנו גאים בכן ומברכים אתכן שתמשיכו ליישם את הערכים הידע והמיומנויות שרכשתם במרכז האקדמי לב ובשערי צדק."
"מערכת הבריאות נמצאת מזה שנתיים בתקופה מאתגרת. כשהתחלתן ללמוד אף אחד לא שיער שהעולם יקלע למשבר בריאותי מתמשך, דבר שהשפיע באופן ניכר על הכשרתכן בתחום", הוסיפה ראש החוג לסיעוד במרכז האקדמי לב ד"ר אהובה ספיץ. "יצאתן לדרך תוך כדי הלימודים אל מערכת בריאות שעוד לפני הקורונה שיוועה לכח אדם איכותי בתחום הסיעוד. אנו גאים בכן ומאחלים הצלחה רבה בהמשך הדרך."
מנהלת בית הספר לסיעוד שערי צדק, תמי גלט: "תכנית הלימודים בסיעוד מאתגרת מטבעה. לפני שנתיים פרצה המגפה והוסיפה קשיים רבים שהשפיעו על אופי הלימודים ועל תכנית הלימודים עצמה ועמדתן בכל האתגרים. אור של חסד ומקצועיות שהקרנתן בתקופה זו ימשיך להקרין מכן בכל מקום אליו תגיעו. "
על פי דוח של מכון ירושלים לחקר מדיניות 14% מכלל הסטודנטים לסיעוד בישראל ו 52% מהסטודנטים לסיעוד בירושלים - לומדים במרכז האקדמי לב. בשנת 2018 קיבל החוג לסיעוד במרכז האקדמי לב את הדירוג הגבוה ביותר במדד של משרד הבריאות, בין היתר בזכות הממוצע הגבוה של בוגרי המרכז במבחני הרישוי.