אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

24.5.2017

"בשורה אסטרטגית ל-50 השנים הבאות לעיר ירושלים"

כך אמר ראש העיר ירושלים ניר ברקת עם פתיחת אירועי יום ירושלים באירוע עלייה לקרקע של פרויקט "קמפוס טל" של המרכז האקדמי לב  -  הקמפוס האקדמי הגדול בארץ ללימודי הנדסה לנשים דתיות, בעלות של כ- 400 מיליון ש"ח

כחלק מפתיחת אירועי יום ירושלים התקיים היום טקס עלייה לקרקע של פרויקט הענק - בנית קמפוס טל החדש של המרכז האקדמי לב בירושלים. הקמפוס החדש יהיה הקמפוס האקדמי הגדול בארץ ללימודי הנדסה לנשים דתיות, ועלותו נאמדת בכ-400 מיליון שקלים. באירוע השתתפו ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, השר לענייני ירושלים זאב אלקין, חברי הכנסת אברהם נגוסה, מוטי יוגב ויעקב מרגי, יוהאנה ארביב נשיאת הקרן לירושלים, סגני ראש העיר וחברי מועצת העיר ירושלים מאיר תורגמן, יעל ענתבי עופר ברקוביץ, חגית משה ומשה ליאון, נשיא המרכז האקדמי לב פרופ' חיים סוקניק, ראש בתי המדרש של המרכז הרב יוסף צבי רימון, סגן הנשיא סטיוארט הרשקוביץ, מנכ"ל המרכז יוסי זעירא, ראש קמפוס טל של אתי שטרן, ועוד.

 

הקמפוס שצפוי להיבנות בעמק ציון, סמוך לכביש בגין והכניסה החדשה המתוכננת לירושלים בגבעת מרדכי ובית החולים שערי צדק, יכלול את החידושים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר. בין החידושים- חדרים דיגיטליים המצוידים באמצעים האלקטרוניים המתקדמים ביותר, מעבדות מחשבים, ספרייה, מרכז ספורט מתקדם, מעון יום עבור סטודנטיות אימהות, מדשאות ומרחבים ירוקים ועוד, והכל ברמה הגבוהה ביותר. הבניין הראשון שצפוי להבנות הוא הבניין ללימודי מקצועות הבריאות והסיעוד, שבו מוביל המרכז האקדמי לב בקנה מידה ארצי ולומדות בו למעלה מ-750 נשים שיצטרפו בשנים הקרובות למערכת הבריאות.

 

נשיא המרכז האקדמי לב פרופ׳ חיים סוקניק אמר כי: "אנו משנים את המפה לנשים דתיות ויוצרים מהפכה. הקמת הקמפוס מהווה מכפיל כוח שמצעיד קדימה קבוצות שנחשבות מוחלשות באוכלוסייה כגון הציבור האתיופי, פותח אפשרויות חדשות בפני אנשים שהאקדמיה והתעסוקה היו נעולים בפניהם ומאפשר לנו להצמיח מהנדסים, אנשי הייטק וניהול שיובילו את ההייטק הישראלי".

 

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ציין כי "אנו נמצאים בנקודת זמן היסטורית שמהווה בשורה אסטרטגית ל-50 השנים הבאות לעיר ירושלים. התפקיד של קמפוס טל במרכז האקדמי לב הוא כפול- ראשית להרחיב את בסיס הצעירים בירושלים ולוודא שעוד ועוד צעירים נשארים ולא 

עוזבים את העיר, והדבר השני הוא להישאר כאן ולחזק את החלק הכלכלי ולחזק את האוכלוסיות המוחלשות בעיר. אנחנו מניחים אבני פינה למוסדות אקדמאיים שירחיבו את בסיסי הצעירים לירושלים, ומובילים יצירת מקומות תעסוקה ומפתחים את מדעי ההייטק והטכנולוגיה והבריאות ורק אם נדע לעשות זאת נוכל להשאיר את הצעירים כאן בירושלים. ירושלים עוברת רנסנס תרבותי והייטק, ואנחנו רואים עכשיו את פירות ההשקעה של השנים האחרונות. אנחנו נמצאים כאן באחד המוקדים הכי מתפתחים בירושלים ליד כביש 16, ומדובר ללא ספק באחד הצירים האסטרטגיים בירושלים המאפשר לסטודנטים להגיע למרכז האקדמי לב בקלות, וזה משתלב לנו מצוין עם תכנון העיר על מנת שתהפוך את המוסדות בעיר לאטרקטיבים. אני רואה יוצר ויותר צעירים שנכנסים לשכונות ותיקות ומחזקים את הקהילה הציונית בעיר. היום המגזרים השונים בירושלים צומחים אחד לצד השני, ולצד המשפחות הוותיקות רואים בשנים האחרונות יותר ויותר סטודנטים וילדים, דורות העתיד של ירושלים".

 

השר להגנת הסביבה, ירושלים ומורשת, חה"כ זאב אלקין, אמר: "לאירוע הזה בסמיכות ליום ירושלים יש משמעות שקשורה למרכז האקדמי לב כולו, העוזר מאוד לפיתוחה של ירושלים. המרכז הוקם שנתיים לאחר מלחמת ששת הימים בימים של אווירה מדהימה שחש עם ישראל ככלל והציבור הדתי לאומי בפרט, וכמו שמדינת ישראל התרחבה, גם הציבור הדתי לאומי והציבור רצה לתרום ולהשפיע ומכאן נולד הצורך במוסד הזה. המקצועות שמלמדים כאן, הן לגברים והן לנשים הינם בעלי דרישה גדולה, ומשמשים כמנוע צמיחה למשק כולו, והדברים נכונים שבעתיים בירושלים כאשר בזכות המוסד הזה בוגרים רבים נשארים לגור ולעבוד בירושלים. אני רוצה להודות לכם על התרומה לכלכלת העיר לפיתוחה ושגשוגה. עם התשתית הזו אפשר לבנות סטארט-אפים וסטארטאפיסטים".

 

יו"ר ועדת הקליטה חה"כ אברהם נגוסה ציין כי "התכנית שקיימת במרכז האקדמי לב לשילוב של בני הקהילה האתיופית במקצועות היוקרתיים במשק, מוכיחה כי המרכז האקדמי לב מהווה את חוד החנית בשילובן של אוכלוסיות המצויות בשולי החברה ודחיפתן למרכז החברה הישראלית באמצעות האקדמיה, כאשר העולים הבוגרים של לב מהווים מודל לחיקוי לעולים חדשים נוספים שיוצאים מכאן כמנהיגים מובילים בקהילה. כמי שבעצמו עולה חדש וקיבל הזדמנות להגיע ולהיות מחוקק בישראל אני יודע שהחינוך הוא המפתח החשוב ביותר בשילובן וקידומן של כלל האוכלוסיות בישראל".

 

כחלק מהאירוע הוצגה תערוכת פרויקטים של סטודנטים במרכז, שכללה בין השאר פרויקט מערכות אבחון אוטונומיות לאבחון סימנים מקדימים לשבץ מוחי ואבחון ממוחשב קוסמטי, המשלבת שימוש בכלים של ניתוח מערכת, בינה מלאכותית וכריית מידע. פרויקט נוסף שהוצג היה פרויקט  ROADZ- אפליקציה  המחשבת ומציגה את רמות הסיכון בכבישי ישראל ומתריעה קולית לפני הכניסה לאזור מסוכן וביציאה ממנו.

שיתוף ברשתות חברתיות: