אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
השניים, סטודנטים בחוג לסיעוד של המרכז האקדמי לב, הקימו מוקד טלפוני לתרומות פלסמות מחולי קורונה שהחלימו. "פרסמנו את המספר של המוקד הטלפוני שהקמנו בכל מדיה אפשרית שהיו ברשותנו וברחבי השכונה, ופנינו לרבנים שיסייעו לנו לעודד את הציבור לתרום. אחרי פניות רבות שקיבלנו, שרבים מהם נפסלו בגלל חוסר התאמה, הגענו למספר של 80 תורמי פלסמות, כולם תושבי הר נוף שהחלימו מקורונה. זה בהחלט סיפוק גדול", סיפרו קלמן ואודרברג.
המיזם נולד אחרי חשיפה לנתוני התחלואה בשכונה, שבה הייתה כמות החולים הגבוהה ביותר בירושלים. לדברי השניים הם הבינו שאפשר להפוך את המשבר שפקד את השכונה להזדמנות. "ראינו שהשכונה שלנו מובילה במספר חולי הקורונה וניסינו לחשוב איך אפשר להפוך את הלימון ללימונדה. אמרנו לעצמינו: 'אם הר נוף מובילה בכמות החולים - היא תוביל בכמות התורמים', וכך נרקם הרעיון – בניית מאגר לתרומת פלסמות".
העשייה בפן הרפואי ובכל מה שקשור לסיוע ועזרה ראשונה לא הייתה זרה לקלמן ואודרברג. השניים, סטודנטים לסיעוד במרכז האקדמי לב במסלול הנפרד לגברים בקמפוס לב, מתנדבים במד"א כבר כמה שנים ובשנים האחרונות מתנדבים גם ב"חובש הר נוף", ארגון חירום ועזרה ראשונה שכונתי כאשר קלמן משמש כחבר בוועד ההנהלה של ארגון "החובש הר נוף".
"עניין תרומות הפלסמות הוא מעט סבוך", הם מסבירים, "גם בגלל שתרומות דם מסוג זה נעשות רק בבתי חולים או על ידי מד"א, וגם בגלל שכדי לסייע בעזרת הפלסמות לחולי קורונה קשים יש צורך בתרומות מחולים שהחלימו והגוף שלהם פיתח נוגדנים. מה שאנחנו עשינו היה לפתוח קו טלפוני עבור חולי קורונה שלאחר ההחלמה יוכלו לתרום פלסמות". המנות שנתרמו שימשו ועוד משמשות להצלת חיים של חולי קורונה במצב קשה, וכן למחקר רפואי במסגרת המאבק בקורונה.