אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
30.7.19
נושא המפגש הפעם היה "נשים וטכנולוגיה - איך מתחילים?" והוא התמקד בכניסה של בוגרות צעירות לשוק העבודה בתחומי ההייטק והטכנולוגיה. בדיונים עלו רעיונות רבים, והתקיים סיעור מוחות משותף שהיווה קרקע פורייה לאתגרים הרבים שלפנינו.
"זאת הפגישה השנייה שלנו ואפשר להתרשם מההיענות הרחבה של עובדות ומעסיקות מהמגזר הציבורי וההיי-טק ומהאווירה הנהדרת של עשיה ורצון לתרום", אמרה אירית חצרנוב.
חדוה עובדיה, מנכ"לית חברת "אופלנט" אמרה ש"קיימת היום מצוקת אמתית של בוגרות בתחום התוכנה בהשתלבות בעבודה. מספר המשרות הפנויות בסקטור החדשנות עומד על כ- 15,000 אולם הדרישה היא לעובדים מיומנים. מתוך ניסיון לסייע לבוגרות הטריות לעבור את המשוכה הראשונה חברת אופלנט מפעילה תכנית התמחות חדשנית שמטרתה, לאפשר לסטודנטיות ולבוגרות צבירת ניסיון מעשי בפיתוח בחברות בתעשייה ובממשל, תוך רכישת ידע מקצועי-חדשני, מיומנויות עבודה וכישורים רכים אשר יוכלו לגשר על החסם העיקרי ולהוביל להשתלבות אופטימאלית בתעשייה הישראלית".
חנה אביסרור-גולדרייך, מנהלת אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע בשירות התעסוקה הישראלי, הציגה את החלום שלה בהובלת מהפכה לאומית של תעסוקה דיגיטלית: "לעזור לכמה שיותר אזרחים לחזור למעגל העבודה, תוך התאמה מירבית לכישורים, להשכלה ולרצונות שלהם, כך שהם יוכלו למצות את הפוטנציאל שלהם ולהביא ערך מקסימאלי למעסיק ובכך לתרום לצמצום פערים חברתיים, ולהגדלת שיעור התעסוקה".
אתי שטרן, ראש קמפוס טל במרכז האקדמי לב סיפרה: "כל שנה מסיימות אצלנו מאות בוגרות של הפקולטה להנדסה ומדעי המחשב. אנחנו בקשר עם הבוגרות ומרכז ההשמה אצלנו נועד להכווין אותן במציאת העבודה הראשונה. שני המאפיינים הייחודיים אצלנו הם שהסטודנטיות לומדות תואר אקדמי במעטפת ושקיימת תוכנית נפרדת עבור נשים חרדיות, המאפשרת להן ללמוד את תחומי ההנדסה במעטפת דתית המתאימה להן. בנוסף, יש אצלנו דגש משמעותי של הכוונה לעולם התעסוקה, במטרה לתת לסטודנטיות עוד במשך התואר את כל הכלים הפרקטיים להשתלבות הטובה ביותר בתעשייה. אנחנו ערים לצרכי השוק המשתנה ומבצעים שינויים בתכנית הלימוד כדי שלבוגרים יהיה ידע רלוונטי ויוכלו להשתלב בהצלחה בשוק העבודה".