אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
המרכז האקדמי לב בירושלים הודיע היום כי זכה למענק בסך 32 מיליון שקלים (תשעה מיליון דולר) מטעם ארגון הצדקה קרן הלמסלי. הכסף נועד לסייע בהקמת קמפוס טל לנשים, בו ייבנה במימון הקרן הבניין לפקולטה למדעי החיים והבריאות. הסכום שיקבל המרכז האקדמי לב הוא מהגדולים ביותר שהתקבלו אי פעם למוסד ישראלי מצד הקרן האמריקנית, שתומכת לאורך השנים בתחום הבריאות והמחקר הרפואי ותרמה עד כה כ-350 מיליון דולר.
עם 5.1 אחיות ואחים בלבד לכל 1,000 איש, ישראל נמצאת בחמישייה התחתונה מבין 37 מדינות ה- OECD. משבר הקורונה חשף עוד יותר את המחסור בעובדי סיעוד והמרכז האקדמי לב מתייצב בחזית המאמץ להגדלת כוח האדם בבתי החולים ובמוסדות הבריאות. בפקולטה למדעי החיים והבריאות של המרכז האקדמי לב נמצא אחד מחוגי הסיעוד הגדולים בישראל עם יותר מאלף סטודנטים מדי שנה. התוכנית לסיעוד נחשבת ליוקרתית ביותר, זכתה פעם אחר פעם בפרס הלאומי למצוינות של משרד הבריאות ומדורגת במקום הראשון מבין 24 מחלקות ברחבי הארץ.
המבנה העתידי, הדמיה. צילום: קימל אשכולות אדריכלים
ראוי לציין, כי טרם ההחלטה על המענק, בדקו בקרן הלמסלי את המוסד האקדמי השני בגודלו בבירה, ולאחר שהכירו בחשיבותו הגדולה לעולם הרפואה בישראל, עם דגש על הכשרת דור העתיד של עובדי הסיעוד, בחרו להעניק את הסכום חסר התקדים. "בהתחשב במשמעותה של ירושלים בלבם ובמוחם של העם היהודי ברחבי העולם, המתנה הנדיבה של קרן הלמסלי לטובת המרכז האקדמי לב להקמת בניין לפקולטה למדעי החיים והבריאות במוסד לא הייתה יכולה להגיע בזמן טוב יותר", בירך פרופ' חיים סוקניק נשיא המרכז האקדמי לב. "באמצעות תמיכה ישירה בהכשרות שלנו לאחיות ברמה הבינלאומית, הקרן מספקת לעיר ירושלים ולמדינה כולה אנשי רפואה מקצועיים מאוד לשנים הבאות".
תכנית הסיעוד של המרכז האקדמי לב מציעה תואר ראשון במדעי הסיעוד(BSN), תואר שני בסיעוד (MSN) עם מומחיות קלינית בגריאטריה או טיפול תומך – התואר הראשון מסוגו בישראל.בנוסף, מציע המרכז האקדמי לב תואר ראשון בביואינפורמטיקה בשיתוף עם אוניברסיטת טורונטו -תואר המשלב את תוכנית מדעי המחשב המכובדת של המוסד עם מדעי החיים וחינוך לאינפורמטיקה לבריאות.
המענק של קרן הלמסלי צפוי לממן מחצית מעלות הבנייה שעלותה מוערכת בכ-18 מיליון דולר. מדובר בבניין בן ארבע קומות, 60,000 מ"ר, שיצויד במעבדות, חדרים לסימולציה רפואית, אולמות הרצאה, כיתות לימוד, משרדי סגל וספריה. הבנייה אמורה להתחיל כבר באוקטובר 2021 והמתקן אמור להיפתח לסטודנטים עד אוקטובר 2024. עם השלמת הבנייה, הפקולטה תיקרא הפקולטה למדעי החיים והבריאות לאונה מ. והארי ב.הלמסלי.הבניין הוא הראשון מבין שלושה שיוקמו בקמפוסטל, שיכלול גם מחלקות הנדסיות, תוכניות למנהל עסקים וחשבונאות ותוכניות למדעי המחשב.
"אנחנו רואים חשיבות רבה לסייע למרכז האקדמי לב להתחיל בבניית קמפוס טל לנשים", אמר סנדור פרנקל, אחד מנאמני קרן הלמסלי. "הקמפוס החדש יביא להגדלת תכניות הלימוד האקדמיות המצוינות בתחומי הסיעוד, ויעודד סטודנטים נוספים ללמוד בו. דבר זה ייתן מענה למחסור הקיים בכוח אדם בתחום הסיעוד. אנחנו מחויבים לפעול למען מערכת בריאות איכותית בישראל, בכך שמוסד אקדמי זה יוכל להכשיר כמה שיותר סטודנטים בתחומי הסיעוד והבריאות. מדינת ישראל תרוויח מזה".
ראש העיר ירושלים משה ליאון: "המרכז האקדמי לב פועל כבר 50 שנה בירושלים, תוך תרומה לתושבי העיר ולכלכלתה. יחד עם שילוב המגזר החרדי באקדמיה ובשוק התעסוקה, הוא מוביל גם בהכשרת דור העתיד של צוותי הרפואה בכל רחבי ישראל. אני מברך את קרן הלמסלי על בחירתה הראויה להעניק תרומה לבניית בניין חדש לטובת הפקולטה למדעי החיים והבריאות. בזכות קרן הלמסלי אנו זוכים לראות בבניין ירושלים במהרה בימינו".