אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.
הסטודנטיות והסטודנטים השתלבו השנה בארגונים חברתיים מגוונים בפעילות עם אנשים וילדים עם מוגבלות, ביניהם בית חינוך עיוורים, שלוה, אחל"ה, עזר מציון, מרש"ל, קשר, צמי"ד הר נוף ועוד. היו גם סטודנטים שהתנדבו במרכז הזכויות לאנשים עם מוגבלות בחברה החרדית – מרכז ייחודי שהקמנו יחד עם ארגון עזר מציון. סטודנטים נוספים מבצעים מחקר מעורב חברתית עם ולמען הקהילה, בשיתוף ארגונים חברתיים.
את המפגש הנחה ד"ר צביקה אור, שסיפר על פעילות הפרויקט בשנה האחרונה ושיתף את הסטודנטים במשובים המעולים שהתקבלו מהארגונים על פעילות המתנדבים.
בפתיחת האירוע נשאה דברי ברכה מנהלת החטיבה החינוכית-שיקומית והסמנכ”לית של בית חינוך עיוורים, גב’ רחל סקרוביש. היא הסבירה את ההבדל בין היחס הבעייתי לאנשים עם מוגבלות כמסכנים שצריך לשמחם לבין היחס הראוי כלפיהם כאנשים שווים שצריך לפתח יחסים הדדים ושוויוניים עמם. רחל הודתה למתנדבים של לב בקהילה בבית חינוך עיוורים ואמרה שהם בין אלו שעומדים על ההבדל הזה ומעצימים את הילדים והנוער במקום.
לאחר מכן, דיבר מר צבי גנץ, מנהל תכנית "קול הלב" בבית חינוך עיוורים, תכנית חברתית שיקומית המיועדת לילדים ולילדות לקוי ראיה ועיוורים בשעות אחר הצהרים. צבי הביא דוגמאות מהמקורות לנתינה ולחסד וסיפר על המסירות, האחריות והמחויבות העמוקה של הסטודנטים ועל תרומתם המשמעותית לילדים וברך להמשך שיתוף פעולה ועשיה חברתית משמעותית.
בתיה כהן, סטודנטית המתנדבת כבר שנה שלישית במרכז הזכויות של לב בקהילה, סיפרה על ההתנדבות ועל הכלים שהיא קבלה מהפרויקט לכל תחום בחיים. בתיה סיפרה גם על פעילות הסטודנטיות והסטודנטים בשבוע האחות והראתה סרטון של אישה שסיפרה את סיפורה האישי כשהגיעה לעמדה של לב בקהילה ביום האחות בקמפוס טל.
בהמשך, ד"ר עדי פינקלשטיין שיתפה את הסטודנטים והסטודנטיות בממצאי המחקר שלה בנושא אנשים עם מוגבלות במצבי חירום ואסון, ונתנה כיוונים לשיפור ההיערכות לחירום.
ולסיום האירוע, נערך טקס חלוקת התעודות ומתנות הסיום לסטודנטיות ולסטודנטים.